În acest episod, Boierie în Bucătărie a gătit la Mioveni, județul Argeș, la o culă boierească. Chiar la Cula boierului Nicolae Racoviceanu, așezământ care, de aproape o jumătate de secol, funcționează ca muzeu. Din 1968 a căpătat numele fondatorului, intitulându-se “Muzeul Etnografic Constantin I. Năstase”. Echipa noastră a realizat această emisiune în 3 iunie, iar cel al cărui nume îl poartă muzeul a împlinit, în această zi, 107 ani. Constantin I. Năstase s-a născut în 1915, în toiul primului Război Mondial, a luptat aproape patru ani, în Al Doilea, a fost martor la venirea rușilor, la instalarea comunismului, la dispariția lui. Alături de domnul Radu Zărnescu, Preşedinte al Asociației profesionale Euro-Toques România, și de invitata noastră, doamna conf. univ. dr. Florentina Nitu, decan al Facultatii de Istorie de la Universitatea din Bucuresti, domnul General-Maior în retragere, Constantin I. Năstase, ne-a povestit despre ce au mâncat, dar mai ales, ce au îndurat, soldații români, în marea bătălie de la Stalingrad.