Sunt regizor de film, antropolog, manager de proiecte culturale, producător de film și televiziune, reporter special, dar nimic nu poate defini mai bine ceea ce am făcut, până acum, decât faptul că eu cred despre mine că sunt un avid culegător de povești.
Am realizat, în perioada studenției, singurul film documentar românesc despre românii care au murit la Worl Trade Center, în New York, la 11 septembrie 2001, film care a fost premiat cu cinci premii de televiziune. Am realizat numeroase reportaje și documentare pe teme culturale, istorice și sociale, despre istoria României, despre copii, vârstnici, familii deportate, învingători, oameni cu realizări extraordinare și am câștigat peste zece premii de film documentar de-a lungul celor peste 20 de ani de muncă.
De asemenea, am creat concepte de creație în campanii de comunicare ale unor proiecte educaționale și de cercetare, de dezvoltare a mediului de afaceri, am condus campanii de comunicare și am implementat numeroase proiecte culturale cu relevanță pentru patrimoniul cultural imaterial al României. În anul 2018 am realizat filmul documentar „Pe eroi să nu îi căutați în mormânt”, un film despre istoria României din ultima sută de ani, cu ajutorul căruia am demarat un proiect de cercetare sociologică prin care am dorit să aflu răspunsuri.
Ce fel de răspunsuri?
Am vrut să știu dacă noi, românii, mai putem răspunde la un tip de acțiune voluntară motivată exclusiv de emoție și dacă există potențial pentru indivizi, în societatea contemporană, să se aglutineze în jurul unei acțiuni centrate pe o idee, fără beneficii materiale.
Așa s-a născut proiectul numit România Centenară, proiect ce a constat într-un eveniment național organizat de Ziua Eroilor, la 17 mai 2018. S-a desfășurat sincron, în 174 de comunități din România și 4 din Republica Moldova, adresându-se în egală măsură instituțiilor culturale și administrațiilor locale, proiect în care s-a urmărit performanța comunitară și legăturile umane intracomunitare. În urma acestei campanii s-a realizat un studiu de cercetare antropologică ce a fost pus la dispoziția Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.
Campania a fost premiată în cadrul Galei Societății Civile în anul 2019, la secțiunea Inițiative Cetățenești. În acest moment sunt Producător Programe la Euronews România, loc în care nu vreau altceva decât să pun în slujba oamenilor care se vor uita la televizor, tot ceea ce am învățat și am înțeles eu până acum, despre lume, despre viață, despre resorturile care ne despart sau ne aduc împreună.