Fă Românio, votează-ne!

Este prima dată când nu sunt pe teren la inundații inopinate, dar anunțate… Am ”pupat” Foeni, Otelec, in 2005, în anul următor m-am plimbat cu operatorul prin apele care au distrus Vadu Roșca, după Ionel Crăciun (cine nu își mai amintește, este cel care s-a înecat în casă și a fost găsit după retragerea apelor cu degetul mijlociu ridicat și pumnul strâns, gest pe care unii îl fac atunci când vor să sugereze ceva de genul fuck-you), am filmat în Rast și, am cam văzut tot ce se putea în materie de inundații. Filmam în timp ce luam Emetiral, ca să fac față fără să mă fac de râs că trebuie să vărs din cauza mirosului, filmam cu stresul că mă sună Tatulici și că încă nu sunt gata nici cu filmările și nici cu montajul, și că peste doar doua zile este emisia și încă nu i-am dat de cap subiectului, filmam tot ce prindeam, chiar și băgată-n apă până-n brâu. Inundațiile și ancheta pe care am făcut-o despre cel care a câștigat licitația și dreptul de a construi locuințe pentru sinistrați în Timiș mi-au adus rating de 11 și ceva (în TVR chiar si pe vremea aceea, era bucurie mare când făcea ”Iarta-mă” în jur de 4 sau 5, că peste 11 făceau doar meciurile). Iar repercusiunile inundațiilor de la Dunăre, din 2006, mi-au adus APTR pentru cea mai buna ancheta a anului în 2009. Pot să spun acum, filmările la inundații au fost motiv de mare interes profesional pentru mine.
Deci, am toate motivele să mă uit la inundații cu multă atenție. Și curiozitate profesională.
Pentru prima oară, în 2014 m-am bucurat că nu sunt pe teren. Și m-am întristat când l-am auzit seara, la televizor, pe acest domn zicând unei alte doamne ”fă”. Măcar de-i zicea cu ”ph” în loc de ”f”! (Sâc!)
Am realizat că un fel de ”fă” e maică-sa, nevastă-sa, poate fosta sa învățătoare și poate chiar țara întreagă. Așa că, fă, treci de votează!

Leave A Comment?